Van belofte naar resultaat

[unex_ce_button id="content_xvvjygk89" button_text_color="#000000" button_font="regular" button_font_size="14px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#ceb214" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="http://www.cicgroup.nl/mental-coaching/" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="1" in_column=""]ENGLISH PAGE[/ce_button]

Mentale Training

CiC group verzorgt mentale training in sport en personal coaching in arbeid en entertainment. Sinds 2002 coacht en traint CiC group mensen die hun prestaties willen optimaliseren en dagelijks dienen te presteren onder druk. Vele nationale en internationale topsporters in o.a. voetbal, tennis, skiën en atletiek maken discreet gebruik van de diensten van CiC group. In arbeid verzorgt CiC group daarnaast zowel personal als team coaching en op de achtergrond adviseert CiC group een groeiend aantal artiesten en entertainers.

Inhoud

CiC group biedt training en coaching in:

  • Omgaan met druk en spanning

  • Verhogen van motivatie

  • Omgaan met emoties

  • Vergroten van zelfvertrouwen

  • Verbeteren van concentratie

  • Het verhogen van mentale weerbaarheid

  • Effectief doelen stellen

  • Optimaal leiding geven

  • Omgang met media


Visie

In de afgelopen decennia zijn in de sportpsychologie over het algemeen vier methodes toegepast die aantoonbaar tot resultaten hebben geleid bij het verbeteren van prestaties. Deze methodes zijn: gedachtensturing, visualisatie, ’intensity control’ en de juiste doelen stellen. Met name de volgende mentale aspecten worden hiermee getraind: concentratie, motivatie, zelfvertrouwen, teamgeest en weerbaarheid. De visie van CiC group is dat adviezen en coachingstrajecten gebaseerd op het bovenstaande, inzichtelijk en direct in de praktijk toepasbaar moeten zijn. 

Het aanleren en verbeteren van mentale vaardigheden vergt veel tijd en is een continu proces. De succesvolle topsporters, artiesten, managers en coaches die door CiC Coaching Center worden begeleid, zijn zich hiervan bewust. Zij besteden gericht aandacht aan het mentale aspect en leveren daardoor betere prestaties.

Werkmethode

CiC Coaching Center volgt normaliter een vaste werkmethode, die echter kan worden aangepast in specifieke situaties. De werkmethode voor het individuele CiC traject gaat uit van: een kennismaking en intakegesprek, vier individuele trainingen en een evaluatie / praktisch terugkoppelingsgesprek. Alle bijeenkomsten duren een uur. De werkmethode voor groepstrajecten en teambuilding geschiedt in overleg met de technische staf en/of het betreffende management.

Staf

De coaching staf bestaat uit drie psychologen en staat onder leiding van mr. Henk-Maarten Chin. Hij werkte onder andere in voetbal als mental coach van RBC Roosendaal, FC Dordrecht en Willem II, was topsport manager van Team Distance Runners, coach op de ATP Tennis Tour en scheidsrechter coach van de KNVB. Tevens werkt hij al jarenlang als prestatiecoach met individuele topsporters en was organisatiecoach bij diverse commerciële en publieke organisaties. Hij is de auteur van de boeken:

Mentale training & coaching in voetbal (met Robert Maaskant)
Matchpoint; tennis het mentale aspect