Alles komt samen in SFE Management

Sport, fashion en entertainment (SFE) zijn immers de belangrijkste gebieden waarin CIC group in de afgelopen 25 jaar uitgebreide ervaring heeft opgedaan.

CIC SFE Management begeleidt als managementbureau individuele carrières in sport, entertainment en mode. Als consultant zijn wij een betrouwbare partner voor organisaties die actief zijn in sport of de sportmarkt willen betreden. 

Voor overheden, academies en universiteiten richt SFE Management zich primair op onderzoek, ontwikkeling en onderwijs. Onze specifieke kennis en ervaring hebben een toegevoegde waarde voor veel onderwijsprogramma's, sportstimulering- en onderzoeksprojecten.

Consultant voor organisaties
in sport, fashion en entertainment
Agent voor individueel talent in
sport, fashion en entertainment
Onderzoek, onderwijs en ontwikkelingsprojecten
voor overheden, academies en universiteiten

onze tijdslijn

1999 - sport management concept

Sportmanagementbureau ‘Sport Management Concept’ (SMC) wordt opgericht door jurist en sportcoach Henk-Maarten Chin en biedt managementondersteuning en mentale coaching aan sportorganisaties en individuele atleten. Het Malta Olympic Committee en het succesvolle atletiekteam Distance Runners behoren tot de eerste klanten waarvoor SMC onder meer teammanagement, internationale uitwisselingen, coachopleidingen en juridische dienstverlening verzorgt.

2002 - uitbreiding onder een nieuwe naam

SMC wordt onderdeel van CIC Group en wordt onderverdeeld in CIC Sport Management en CIC Coaching Center. CIC Sport Management biedt onder meer team management in motorcross, technisch management en training in hockey en internationale trainingskampen en uitwisselingen in de zwemsport. CIC Coaching Center biedt onder meer mentale coaching en training aan de KNVB scheidsrechters in het Nederlandse betaald voetbal, het Nederlands zeilteam, Nederlandse eredivisie basketbal teams en diverse fitnessclubs door het hele land.

2003 - mentale training

CIC Coaching Center gaat mentale trainingen verzorgen voor professionele voetbalclubs. In de jaren die volgen levert CIC Coaching Center diensten aan o.a. RBC Roosendaal (eredivisie), Willem II Tilburg (eredivisie), FC Dordrecht (eerste divisie) en MVV (eerste divisie).

2006 - universitair onderwijs

CIC Coaching Center wordt gevraagd om de opleidingen ‘Sport coaching en mentale training’ aan de Universiteit van Amsterdam en sportschool CIOS te gaan verzorgen.

2012 - fashion

CIC Sport Management en CIC Coaching Center worden CIC SFE Management. SFE Management breidt haar activiteiten uit naar de mode industrie en entertainment en biedt campagnes, modellen en influencer services aan merken als L'Oréal, Guess, Luisa Via Roma en Lancôme.

2012 - team management in sport

SFE Management richt in Den Helder een eredivisie tennisteam op en dit team wordt in 2012 2e van Nederland, met ATP top vijf-speler Dominique Hrbaty uit Slowakije als aanvoerder.

2015 - entertainment

SFE Management breidt haar activiteiten uit naar entertainment en gaat artiesten begeleiden en start haar eigen muziekuitgeverij.

2018 - sportstimulering

SFE Management biedt een breed scala sportstimulering diensten aan Amsterdam en enkele andere gemeenten in Nederland.