cic | sportberaad

Het was meer dan 30 jaar geleden dat wij zelf onze eerste stappen zetten op de verschillende sportvelden. Niet wetende dat wij ons hele leven verbonden zouden blijven met sport.

Net als zovele anderen die voor hun plezier of fanatieker als (semi-)professional sport beoefenen, zijn wij fervent sportfan, zowel
actief als passief . Maar daarnaast hebben wij van sportbestuur, sportbeleid en management in sport daadwerkelijk ons werk gemaakt. Dit doen wij al meer dan 20 jaar.

Ondertussen is de maatschappelijke waarde van sport de afgelopen decennia steeds groter geworden en daarmee is tegelijkertijd ook het belang van effectief sportbeleid toegenomen. Overheden, maatschappelijke instellingen, verenigingen en sportorganisaties beseffen steeds meer dat professionele kennis en structuren de basis vormen van goed sportbeleid en daarom groeit de behoefte aan professionals. Effectief bestuur en management in sport vereist echter specifieke kennis van de verschillende sportculturen en inzicht in de kenmerken van de sportwereld in het algemeen.

Na zoveel jaren in vele verschillende sporten (zowel binnen verenigingen als in de publieke- en private sector) op alle niveaus functies te hebben bekleed als sportbestuurders en managers, kunnen wij ons onszelf met recht ervaringsdeskundigen noemen op het gebied van sportzaken. De door ons opgedane kennis van de specifieke cultuur en de krachtenvelden in het sportlandschap, zowel op landelijk als op gemeentelijk niveau en in de topsport, stelt ons bij uitstek in staat om complexe vraagstukken voor onze klanten op te lossen met oog voor de ontwikkelingen van de huidige tijd.

De adviseurs, interim en project managers van CIC Sportberaad slaan bruggen tussen de belangen van het publieke domein en de behoeften uit het verenigingsleven, initiëren ontwikkeling bij sportbonden en zijn in staat om duurzame verandertrajecten bij zowel publieke- als private sportorganisaties te implementeren.

Omdat wij echt als geen ander weten wat er speelt in het veld.

onze diensten

Advies & onderzoek

CIC Sportberaad ondersteunt organisaties bij het oplossen van complexe strategische vraagstukken inzake sportbestuur en sportbeleid alsmede bij het met elkaar verbinden van sportorganisaties of doelgroepen met verschillende achtergronden, met als doel een helder handelingsperspectief.

Interim management

Wij zetten ervaren en doelgerichte  interim managers flexibel in bij opdrachtgevers in de publieke en sportsector die kampen met  tijdelijke bezettingsproblemen.

Projectmanagement

CIC sportberaad organiseert, initieert, implementeert en geeft leiding aan (sport)projecten voor overheden, verenigingen en sportorganisaties. Dit betreft specifieke tijdelijke opdrachten op het gebied van beleid, bestuur, opleidingen en evenementen, die onze opdrachtgevers willen laten uitvoeren door loyale en ervaren projectmanagers,  die verstand hebben van de specifieke omstandigheden, cultuur en omgeving.

coaching en training

Wij verzorgen in-company trainingen, persoonlijke ontwikkelingstrajecten en team coaching op basis van een systeem dat reeds decennia succesvol is bij het begeleiden en trainen van topsporters, zowel nationaal als internationaal. Daarnaast verzorgen wij personal coaching op basis van NLP.