over ons

CIC Sportberaad is ontstaan omdat wij in de meer dan 20 jaar dat wij inmiddels werkzaam zijn in verschillende functies in de sportwereld, ontdekten dat grensoverschrijdende expertise op het gebied van sportbestuur zeldzame vakkennis is.
 
Begonnen als sportbeoefenaars en liefhebbers, bekleden onze adviseurs, managers en coaches onder leiding van drs. Harold Siekmann al meer dan twintig jaar functies bij overheden, verenigingen en sportbonden en hebben zij projecten opgezet voor organisaties in vele verschillende sporten.

Wij weten als geen ander wat er wordt gevraagd op bestuurlijk en commercieel vlak in de amateur- en topsport en staan al sinds jaar en dag aan de basis van de uitvoering van effectief sportbeleid bij verschillende gemeenten. Wij spreken de taal en zijn altijd bereid om de handen uit de mouwen te steken. Wij zijn sportliefhebbers, uitvoerders, managers en bestuurders. Onze doelen zijn verbinden, meehelpen ontwikkeling en daadwerkelijk resultaat boeken.


sportbestuur volgens harold siekmann

“Succesvol sportbestuur begint bij het creëren van commitment bij alle betrokken partijen.
Door het sociale karakter van sport speelt volledige betrokkenheid van alle stakeholders bij de besluitvorming namelijk een veel grotere rol dan in andere sectoren van de maatschappij."

“De verenigingssporter wordt steeds meer een pure consument en daar zullen verenigingen, bonden en de overheid in toenemende mate op moeten inspelen.”

“Iets simpels als het rekening houden met de drukke agenda van het merendeel van de vrijwilligers in de huidige tijd, kan een beslissende factor zijn bij effectief sportbestuur. Je kunt mensen niet met elkaar in gesprek brengen als zij geen moment kunnen vinden om daar tijd voor te maken”.

“Brede maatschappelijke ontwikkelingen openbaren zich één op één in het verenigingsleven en bij private sportaccommodaties”.

“De dynamiek van sportbestuur door vrijwilligers is niet te vergelijken met die van management door professionals. Dit heeft onvermijdelijk effect op de besluitvorming”.

“Het sportpark is de bühne van het sociale leven van heel veel mensen. Sportaccommodaties zijn sociale ontmoetingsplaatsen bij uitstek, een belangrijk deel  van het sociale leven van een onverwacht grote hoeveelheid mensen speelt zich daar af."

Drs. Harold Siekmann studeerde sportmanagement aan het Johan Cruyff instituut en bestuurskunde aan de Universiteit van Leiden en is operationeel directeur bij CIC group. Hij werkt al vele jaren als interim manager voor gerenommeerde sportorganisaties, leidde succesvol grote projecten in zowel de amateur- als topsport en stuurt het team van consultants, coaches en adviseurs van CIC Sportberaad aan.