een moderne klassieker

CiC Tennis Academy is één van de grootste klassieke tennisscholen van Nederland. Met een hecht team van meer dan twintig gediplomeerde tennisleraren organiseren wij al meer dan twintig jaar tennislessen, clinics en toernooien voor verenigingen en particuliere tennisparken. Plezier en vooruitgang van leerlingen staan voor ons bij elke training voorop. 

Onze organisatie bestaat uit een tennis technische afdeling en een afdeling algemene zaken. De lessen en trainingen worden ingedeeld en georganiseerd door een eigen helpdesk waardoor de organisatie optimaal verloopt. Voor verenigingen en particuliere tennisparken verzorgen wij naast tennislessen en trainingen een zeer uitgebreid pakket aan verenigingsondersteuning. 
Onze kennis hebben wij opgebouwd door decennia lang actief te zijn in de tennissport op alle niveaus.

“Wij streven ernaar niet alleen het tennisniveau te ontwikkelen maar ook om mensen bijzondere ervaringen te laten beleven. Mooie herinneringen die hun altijd bijblijven.”

drs. Harold Siekmann - Operationeel directeur CIC Group

onze historie

1989 - De eerste van het land

In Tenniscentrum Schagen start ‘Baseline Tennis College’ met het verzorgen van haar eerste tennislessen voor particulieren. De tennisschool als organisatie zoals iedereen die tegenwoordig kent, bestaat nog niet en misschien is Baseline achteraf zelfs wel de eerste officiële tennisschool van Nederland.

1990 - explosieve groei

‘Baseline’ gaat de tennislessen en squash trainingen voor leden op verschillende tennisparken in de kop van Noord-Holland verzorgen. Baseline zal in tien jaar tijd uitgroeien tot een van de grootste tennisscholen van Nederland actief voor meer dan 25 tennisverenigingen door heel Nederland, van Friesland tot Brabant.

1992 - begeleiding van talent

Baseline gaat talentvolle spelers begeleiden en vormt een centrale trainingsgroep voor talenten in eerste instantie uit Noord-Holland, maar later afkomstig uit heel Nederland.

1994 - talent breekt door

De eerste talenten uit de trainingsgroep bereiken de status van A-speler in Nederland en een aantal spelers gaan in het profcircuit internationale ’Futures’ spelen en van hen bereikt Melvyn op der Heide uit Hoogkarspel uiteindelijk de 200ste plek op de ATP wereldranglijst. 

1996 - bondscoach

‘Baseline’ gaat de bondstrainingen en de Davis Cup en Fed Cup coaching verzorgen op Malta. Samen met the Malta Olympic Committee wordt een technisch beleidsplan opgesteld en uitgevoerd waarbij achtereenvolgens twee ‘Baseline’ bondscoaches worden aangesteld tot en met 2001.

2002 - baseline wordt cic

Baseline Tennis College gaat op in CIC group en de naam van de tennisschool verandert daardoor in CIC Tennis Academy. In de volgende decennia zal CIC Tennis Academy zich als organisatie ontwikkelen van pure tennisschool naar gewaardeerde partner van tennisverenigingen op het gebied van training en verenigingsbeleid.

2010 - eredivisie

In samenwerking met CIC Tennis Academy gaat de Helderse Tennisclub (HTC) in de Nederlandse eredivisie spelen. In drie jaar tijd wordt twee keer de play-offs gehaald en in 2011 wordt HTC den Helder tweede van Nederland met de vermaarde ex-wereldtopper Dominique Hrbaty uit Slovakije als captain.

2019 - partner voor verenigingen

CIC Tennis Academy richt zich naast tennislessen en beleidsondersteuning voor verenigingen steeds meer op evenementen en activiteiten op het gebied van sport & persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast start CIC Tennis Academy met groundsmen en onderhoudservices voor tennisparken.