CIC Tennis Academy verzorgt tennislessen en trainingen op elk niveau. Of het nu Maak-Kennis-Met-Tennistrajecten zijn voor beginners of KNLTB Tenniskids jeugdlessen, tennislessen voor gevorderden, thematrainingen, competitietrainingen, Oldstars, of het coachen van een eredivisieteam, CIC Tennis Academy heeft de kennis en de specialisten ervoor in huis.

WIl je weten wat het kost en waar en wanneer je kunt beginnen of wil je gewoon meer vrijblijvende informatie over de trainingen? 
Neem dan contact op met Harold Siekmann. Je kunt hem bellen, mailen of per WhatsApp direct bereiken, zowel overdag als in de avond tot 20.00 uur. Telefoon & WhatsApp 0627097406 | mail: hsiekmann[@]cicgroup.nl

tennisles en training

Algemene trainingscursussen

Voor beginners tot ver gevorderden (jeugd en senioren)

Gedurende de algemene tennislessen word je ingedeeld op je eigen niveau en leer je alle slagen, de tactiek en daarnaast wat er mentaal bij komt kijken om een goede tennisser te worden. Deze lessen zijn er voor alle niveaus en worden gedurende de hele week gegeven in de ochtend, middag en avond en bestaan (afhankelijk van de club en het seizoen) uit 16 tot 20 lessen.

Maak Kennis Met Tennis

senioren

Ben je 18 of ouder en heb je nog niet eerder getennist (of wel eens op vakantie) en wil je het spel op een goede manier leren? Dan is Maak Kennis Met Tennis een goede manier om direct en laagdrempelig de eerste stappen te zetten op de tennisbaan. Het is een verkorte cursus (afhankelijk van de club gemiddeld 10 lessen) om te kijken of je tennis leuk vindt. Je leert de beginselen en de telling van het spel en je hebt daarna de keuze om zelf of onder begeleiding de volgende stappen zetten.

KNLTB Tenniskids

blauw, rood, oranje, groen

Tenniskids is het KNLTB-tennis- en lesprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leer je de sport razendsnel en op een leuke manier te spelen. Je wordt direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maak je heel snel nieuwe vrienden. Samen spelen en plezier hebben; daar draait het om bij Tenniskids!  Het Tenniskids programma bestaat uit verschillende fases: Blauw, Rood, Oranje en Groen. Voor de allerjongste jeugd is er Tenniskids Blauw. Daarna stroom je door naar Rood, Oranje en uiteindelijk Groen. Na Groen ben je helemaal klaar om met de bekende gele bal op een hele baan te tennissen. De lessen worden gegeven in de middag na school en bestaan (afhankelijk van de club en het seizoen) uit 16 tot 20 lessen.

Competitietrainingen

competitiespelers

Voor competitiespelers verzorgen wij speciale wedstrijd- en teamgerichte trainingen zodat je zowel als speler zelf, maar daarnaast ook als team beter voor de dag komt tijdens de competities. Er wordt dan ook veel aandacht besteed aan tactische en mentale aspecten van het spelen van zowel het enkelspel als het dubbelspel en uitgelegd hoe je het beste kunt samenwerken op de baan.

Schooltennis

scholieren

Voor scholen verzorgen wij speciale ‘gymlessen’ ofwel op het park van de verenigingen ofwel op de school zelf in de gymzaal of op een andere locatie. Kennismaken met tennis, kinderen enthousiast maken voor de tennissport en op die manier ledenwerven voor verenigingen zijn hierbij speerpunt.

Tennis intensief weken

voor wie snel beter wil worden

Voor iedereen die gedurende een korte tijd intensief wil trainen en vooruitgaan, zijn onze ‘tennis intensief’ weken, ook wel ‘Tennis Turbo weken’ genoemd mooie gelegenheden om naast de ‘vaste lessen’ extra te trainen en tennissen. De naam zegt het al, tijdens de tennis intensief weken, train je intensief of elke dag of indien gewenst zelfs twee keer per dag. Dit meestal gedurende 3, 4 of 5 dagen afhankelijk van de vereniging

Themalessen

focus

Op gezette tijden bieden wij lessen aan die volledig gericht zijn op één bepaalde slag of tactiek. Voor mensen die één onderdeel van hun tennisspel specifiek willen ontwikkelen, zijn deze lessen ideaal. Meestal duurt een thematraining eenmalig anderhalf uur en geschiedt inschrijving op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt.

Oldstars

60+

OldStars tennis is geschikt voor ouderen vanaf 60 jaar die op gezonde manier (weer) willen bewegen op de tennisbaan. Met OldStars tennis blijf je in beweging en beleef je de sociale voordelen van het verenigingsleven tot op late leeftijd op de baan. Bij OldStars tennis speel je volgens de bekende tennisspelregels, maar met de volgende aanpasmogelijkheden:

• dubbelspel op enkelveld

• derde persoon draait in na kantwissel

• onderhands serveren

• de bal mag twee keer stuiteren

• 40-40 = winnend punt

• set = 4 gewonnen games, bij 3-3  volgt een tiebreak

Tijdens OldStars tennis tennislessen en trainingen wordt er gespeeld met een groene bal.

selectietrainingen en prestatief tennis

jeugd en senioren

Voor talentvolle spelers bieden wij een gericht en persoonlijk opleidingsprogramma op basis van de viereenheid van topsport training: technisch, tactisch, fysiek en mentaal. Bij jeugd betrekken wij de ouders en eventueel andere begeleiders (omgevingsfactoren) hierbij en laten ook hen kennismaken met belangrijke topsportprincipes. De verschillende vormen van prestatief tennis worden per club aangeboden, maar kunnen tevens worden verzorgd voor de beste speler van verschillende verenigingen bij elkaar.

Mentale training

win het gevecht tussen de oren

Het mentale aspect van tennis is natuurlijk onmiskenbaar. Ook hierop kun je gelukkig trainen. Bij CIC zijn we hierin gespecialiseerd en train je de vijf mentale basisvaardigheden concentratie, motivatie, weerbaarheid, zelfvertrouwen en teamgeest. De mentale trainingen vinden afwisselend plaats op en buiten de baan en zorgen ervoor dat je klaar bent voor iedere wedstrijd.

Privéles en duotraining

premium aandacht

Voor iedereen die snel vooruit wil gaan zijn er uiteraard ook privélessen. Door de één-op-één situatie met de leraar krijg je alle aandacht en kan je in een half uur of een uur ontzettend goed werken aan jouw eigen spel. Uiteraard geldt dit (in mindere mate) ook voor een training met twee personen.

Conditietraining

verbeter je uithoudingsvermogen

Heb je behoefte aan een betere (tennis)conditie? Wil je werken aan je explosieve kracht? Of wil je jezelf gewoon lekker een uurtje in het zweet werken? Dan is de CIC Tennis conditie training, een prima training om te volgen. Het betreft een circuittraining met verschillende oefeningen. Iedere paar minuten draai je een station door met tussendoor een kleine pauze. De nadruk ligt op het verbeteren van je uithoudingsvermogen, kracht en coördinatie. Je zal merken dat een goede basisconditie echt bijdraagt aan je tennis- en levensplezier.

activiteiten

Tenniskampen

jeugd

Voor de jeugd organiseren wij op al onze verenigingen specifieke tenniskampen waar alle kinderen naast tennis een activiteitenprogramma volgen en samen eten en vooral heel veel plezier maken en onvergetelijke herinneringen creëren.

Tennisreizen

levensgenieters

Regelmatig organiseren wij CIC Tennis reizen naar Spanje waar er onder de zon een mooi trainingsprogramma wordt afgewerkt en vooral heel veel plezier wordt gemaakt met onder andere onze eigen DJs en artiesten van CIC Music.

TennisClinics

organisaties

Voor organisaties bieden wij dag(deel) programma’s aan waarbij medewerkers of klanten niet alleen tennisles krijgen, maar ook wedstrijdjes spelen inclusief catering en muzikale omlijsting met een DJ of andere artiest. Een onvergetelijke ervaring en een uitstekende manier om de teamgeest te optimaliseren.

Competitiecoaching en begeleiding

competitieteams

Onze tennisleraren kunnen specifiek worden ingehuurd om competiteteams te coachen en gaan daarnaast bij competiteteams die zij trainen regelmatig kijken of desgewenst coachen.

info en inschrijven

Meer weten over de activiteiten? Neem dan contact op met Harold Siekmann. Je kunt hem bellen, mailen of per WhatsApp direct bereiken, zowel overdag als in de avond tot 20.00 uur. Telefoon & WhatsApp 0627097406
mail: hsiekmann[@]cicgroup.nl